voor 14.00 uur besteld | dezelfde dag verstuurd.

H O M E » H O W TO

Hoe haal je de beste smaken uit de koffie van RBCF.nl

De koffie van Roasted Beans coffee factory is een vers product. De bonen zijn licht medium tot medium donker gebrand wat de natuurlijke smaken het beste tot hun recht laten komen. 

Ons advies is de koffie koel (niet in de koelkast) en donker in de originele verpakking te bewaren. 

Wij adviseren je de koffie 1 tot 8 weken na branddatum te gebruiken. Daarna is de koffie nog goed te gebruiken, maar zullen de smaken van de koffie geleidelijk aan afnemen. 

 

zetadvies espresso:

19-20 gram fijn gemalen koffie.

doorlooptijd 24-26 seconden.

shot gewicht 35-40 gram.

hoe zet je je thee op een goede wijze

je hebt ongeveer 2 gram losse thee voor een kop thee, dat is 10 gram voor een liter. 

watertemperatuur per thee soort

Thee sommeliers zeggen dat je het water niet moet laten koken ivm het zuurstof in het water, anderen zeggen dat het water goed doorgekookt moet worden ivm kalk in het water. Ieder zijn voorkeur en het gaat er voornamelijk over wat jij het lekkerst vind. 

 

  • zwarte thee : laat het water afkoelen tot 90*Celsius. Haal na 3-4 minuten de thee uit het water
  • groene thee : laat het water afkoelen tot 70-80*Celsius. Laat de thee ongeveer 2-4 minuten trekken. Gebruik je kokend water dan zal de goede thee bitter en wrang smaken.
  • Rooibos thee : laat goed gekookt water afkoelen tot 90* Celsius. U kunt de thee in uw kopje laten, Rooibos wordt ook na langer in het water niet echt bitter of wrang van smaak. 
  • witte thee : laat het water afkoelen tot 70/80* Celsius. Laat de thee 8 minuten trekken. Gebruik je kokend water dan zal de goede thee bitter en wrang gaan smaken.
  • kruidenthee : Kan op diverse manieren gezet worden door de diverse kruiden in de thee. Maar over het algemeen kan gezet worden met kokend water, 100*Celsius

 

Bewaar de thee luchtdicht en het liefst op een koele donkere plek en geniet u langer van de mooie thee van

Roasted Beans coffee factory