voor 14.00 uur besteld | dezelfde dag verstuurd.

H O M E » OVER O N S

 Roasted Beans coffee factory is een branderij waar koffie met liefde en aandacht voor de natuurlijke smaken gebrand wordt en tijdens dit proces houden we ook rekening met de toekomst. 

 Als barista (Mobiele Barista red). ben je veel bezig met koffie en de diversiteit aan smaken van koffiebonen.  Smaken die zich van nature in de koffieboon bevinden en tijdens het brandproces tot ontwikkeling komen. Hoe leuk is het dan om je als barista zelf koffie te gaan branden, je nog meer bezig te houden met al die smaken en zelfs je eigen (duurzame) koffiebranderij op te starten. Koffie waar je zelf mee mag werken en waar jij nu thuis ook van kan genieten.

 "Roasted Beans coffee factory, koffie specialty gebrand op natuurlijke smaken"

KOFFIE

 Koffie is een drank waar het om de balans tussen aciditeit en body gaat. Aciditeit: heldere frisse tonen (zuurgraad) en

Body voor volheid (mondgevoel).

Van nature hebben koffiebonen deze elementen in zich. Maar ook de diverse verwerkingsprocessen van de bes (waar de koffieboon in groeit) hebben daar invloed op.

 Koffie uit Ethiopië heeft een andere balans tussen aciditeit en body dan koffie uit Colombia. Zo heeft koffie uit Afrika vaak een hogere aciditeit en een lagere body, koffie uit Zuid-Amerika heeft een balans tussen beide en koffie uit Azië vaak een lagere aciditeit en een vollere body. 

 Al deze kenmerken komen tot uiting tijdens het branden van de koffie.  Als koffiebrander zoek je tijdens dit proces naar het perfecte smaakprofiel voor de koffieboon zodat tijdens de diverse zetmethodes deze smaken terug komen in de koffie die je uiteindelijk drinkt. 

"Koffie heeft, net als wijn, een grote variëteit aan smaken"

 Slow roast

 Bij Roasted Beans coffee factory branden wij de koffiebonen op ambachtelijke wijze (slow roast). Tijdens deze vorm van koffiebranden worden de bonen op lagere temperatuur langer gebrand en hebben de complexe smaken langer de tijd zich te ontwikkelen zonder dat de koffie te donker wordt. Dit wordt ook wel slow roast brandmethode genoemd. 

 Onze koffiebonen zijn altijd vers gebrand voor je gebrand. We verpakken de bonen, direct na het koelen en de laatste controle op defects in de bonen, in een speciale verpakking waar ze heerlijk vers in blijven. Ons advies is om de bonen daarin te bewaren. De verfijnde smaken van de koffie proef je het beste tot 8 weken na branddatum. Daarna zullen de smaken langzaam aan aflopen, maar je kan de koffie tot een jaar na branddatum drinken.

"Roasted Beans coffee factory is een koffiebranderij waar koffiebonen op ambachtelijke wijze worden gebrand"

Duurzame koffiebranderij 

 Roasted Beans coffee factory is een energie neutrale koffiebranderij. De barn waar de branderij gevestigd is haalt de energie uit de zonnepanelen op het dak en wordt verwarmt dmv aardwarmte*. Door deze energiebron hebben wij bewust te gekozen voor een elektrische koffiebrander en kunnen we volledig energie neutraal werken.

 *aardwarmte is een duurzame warmtebron wat de ruimte op een constante temperatuur houdt (in de winter verwarmt en zomer gekoeld). Dit geeft ons een extra voordeel dat de ongebrande koffiebonen opgeslagen liggen in een constante temperatuur wat de kwaliteit van de koffie en brandproces daarvan ten goede komt. 

 

Je kan gerust genieten van dit mooie product uit het Groene Hart. 

 

Roasted Beans coffee factory 

Marlies 

Barista bij MobieleBarista en koffiebrander bij Roasted Beans coffee factory

ROASTED BEANS COFFEE FACTORY

Ampèreweg 10, 3442 AB  WOERDEN (alleen leveringen)

Dorpsstraat 271, 3481 EJ  HARMELEN (bezoek op afspraak)

T : 06-21 864 883 (op werkdagen tot 18.00 uur)

E : coffee@rbcf.nl

Iban NL 62 INGB 0006 4066 27 t.n.v Barista Marlies

Inschrijving KvK 60029358, KvK te Utrecht

BTW-id: NL001991695B30